Облеклото на ловеца помага за неговата маскировка, но също така трябва да бъде удобно, леко и да издържа на специфичните условия в горска среда. Висококачествени материали и правилните кройки са съществени за осигиряване на удобството. Пледлаганите от ловен магазин Spyboar.com дрехи за лов отговарят на високите стандарти за дизайн и материи.

Ловни дрехи – част от ловната екипировка

Различните камуфлажни шарки позволяват на ловеца да остане незабелязан в различна среда. Шарката включва дървестни клони – както на широколистни, така и на иглолистни дървета, треви, тръстика и замъглен фон, за да направят сливането на хосещия екипировката неразличим в гориста или открита местност. Има различни шарки, подходящо в различните годишни времена и терени – има снежен камуфлаж, широколистна и иглолистна гора, универсална камуфлажна шарка, зелена гора и други. Едноцветните дрехи в пастелни меки цветове като зелено, кафяво, бежово и сиво също са подходящи и използвани унивесални във всеки сезон. Ярките сигнални цветове – оранжево, жълто и червено помагат при организиран лов да покажат местоположението ви на другите хора, като в същото време тези цветове остават незабелязани от сърните,например, тъй като те не ги разпознават.
Метеорологичните условия, на които ловците са подложени са най-разнообразни – ниски температури през есенно-зимния сезон, проливен дъжд или жаркото слънце правят точният избор на дрехи нещо изключително важно. Правилно подбраното облекло ще помага за прекарване на престоя си сред природата по най-добрия начин. Различните материи, от които са изработени дрехите предпазват от намокряне и изпотяване при използване в различна среда.

Ловно облекло – правилна поддръжка

Правилната поддръжка на ловното облекло ще допринесе то да ви служи дълго и да не допусне да бъдете мокри, независимо от природните условия навън. Част от облеклата за лов имат водоустойчива мемрана, която изисква специфична поддръжка, различна от тази на обикновенните дрехи. Препоръчва се пране до 30 градуса, без омекотители, ароматизатори или избелване. Понякога са необходими специални препарати. Гладенето също не е препоръчително, но ако все пак е нужно, то също трябва да е на ниска температура.

Ловни аксесоари и ловни принадлежности в облеклото

Има различни аксесоари, които допълват ловното облекло и спомагат на ловеца да се чувства комфортно. Шапка, ръкавици, гети, колани, тиранти дори и камуфлажни чадъри, които дават възможност на ловеца да бъде сух и защитен и допълват добрата му визия.
Голямото разнообразие от марки на пазара дава възможност ловецът да избере сам не само ценовия диапазон, но и нивото на качеството на стоките, които ще използва. Изборът на добра ловна екипировка е съществен, за да може тя да се използва ефективно възможно най-дълго време. Сезонността също трябва да бъде съобразена, така че да няма компромис с комфорта.
Разгледайте пледложенията за ловно облекло и екипировка, достъпни при ловен магазин Spyboar , надяваме се да предизвикат интерес у вас, а също така и да отговорят на изискванията ви. Различните марки, които предлагаме са специално подбрани, за да може да останете доволни от качеството на продуктите. Те са тествани от нас и други потребители и са с гаранция за комфорт и качество.

Още интересни публикации