Няколко съвета за безопасност при пукнатини на предното стъкло

904
авточасти втора ръка

Това е събитие, което може да се случи по всяко време и на всеки. Например следвайки камион, малък предмет отскача върху предното стъкло и причинява пукнатина. Въпреки че пукнатината може да е малка, тя може да се увеличи с времето, тъй като поставя допълнително напрежение върху цялото предно стъкло.

Закупуването на авточасти втора ръка за автомобили може със сигурност да ви спести пари в дългосрочен план и е по-добро за околната среда, тъй като придавате нов живот на съществуващите вече авточасти, което води до една по-малко замърсяване на нашата земя.

Най-добре е възможно най-скоро да намерите необходимата резервна част (предно стъкло) от автоморга и да го смените, но дотогава :

1. Избягвайте да поставяте автомобила си при екстремни температури

Екстремните температури могат да отслабят здравината на предното стъкло, което може да причини допълнителни структурни повреди на напуканото вече стъкло. Това означава, че е важно да избягвате да поставяте автомобила си на пряка слънчева светлина. Паркирайте автомобила си на сянка през лятото и използвайте подземен гараж през зимата, за да се предпазите от допълнителни повреди по предното си стъкло.

2. Не се опитвайте да ремонтирате стъклото без професионална помощ

Грешка, която допускат много собственици на превозни средства, се опитва сами да запълнят пукнатината на предното си стъкло без професионално оборудване. Въпреки че правилно обучените лица могат да имат успех, по-вероятно е да нанесете допълнителни щети, ако не използвате оптималните системи за ремонт. Можете също така да замърсите района, правейки по-нататъшните ремонтни дейности трудни или дори невъзможни за завършване.

3. Посетете автосервиз

Най-важният фактор при всяка ремонтна дейност на предното стъкло е времето. Колкото по-скоро си намерите стъкло от автоморгата и ви го сменят, толкова по-скоро ще можете да управлявате автомобила си безопасно. Специалистът ще прегледа пукнатината, за да анализира дали трябва да замени цялото предно стъкло или просто да запълни пукнатината с помощта на смола. Често пукнатини, които са по-дълги, изискват подмяна на цялото предно стъкло. Освен това може да се препоръча пълна смяна на предното стъкло, ако погледът на водача е затруднен поради пукнатината.

Запомнете : бързата реакция може да осигури по-ниски общи разходи за ремонт. Свържете се директно с местните експерти в някой сервиз или автоморга, за да получите повече информация и да прецените разходите си.