Може ли хипнотерапията да работи за всеки?

При по-голямата част от хората желанието за промяна и позитивното отношение могат да увеличат вероятността за успешна хипнотерапия. Хората от тази категория също могат да бъдат обучени да станат по-възприемчиви към хипнозата. Хипнотерапия може да се използва при хора на всякаква възраст.

Има ли рискове от хипнозата при инсомния?

Хипнотерапията е напълно безопасна, когато се провежда от обучен специалист – професионален психотерапевт.

Оползотворяване на максимума от хипнотерапията при инсомния

Работата с професионалист, обучен хипнотерапевт, може да ви помогне да получите висококачествена грижа, която е интегрирана във вашия специфичен план за лечение.

Полезни съвети, за да бъде хипнозата ефективна

Поискайте допълнителни ресурси: Говорете с човека, който ръководи вашата хипнотерапия, и попитайте за техники за надграждане на вашия успех. Това може да включва дейности по хипноза, включително записи или приложения, които можете да правите у дома. Това може да са и стратегии за релаксация като слушане на успокояваща музика.

 Разработване на надеждни съчетания : Навиците имат голямо влияние върху поведението, затова ако сте забелязали положителна промяна в рутинния си режим на сън, поставете си за цел да се придържате към него за продължителен период, така че навикът да стане почти автоматичен.

Планирайте проследяване : Опитайте се да наблюдавате нощния си сън и дневната енергия и ако забележите възникващи проблеми, свържете се с Вашия лекар, за да видите дали хипнотерапията и хипнозата могат да Ви помогнат да се върнете на правия път.

Много проблеми със съня могат да бъдат решени чрез надграждане на хигиената на съня. Следвайки един и същ график на съня всеки ден, включително през почивните дни. Избягвайте излишната психическа стимулация, включително от електронни устройства особенно преди лягане.

Направете спалнята си благоприятна за сън като ограничите излишната светлина и звук. Например тъмните завеси могат да поддържат спалнята ви тъмна, а белият шум може да ви помогне да заглушите другите външни шумове.

Още интересни публикации