Ако Вашият годеник все още не Ви е изненадал с пръстен, то тогава е време да щурмувате магазините!

Първата стъпка
Годежът
Перфектното време
Съюз за цял живот
Любовта има своята цена
Семейство и приятели

Историята на годежния пръстен може да бъде проследена назад чак до времето на старите египтяни, когато мъжът е поднасял на бъдещата булка някакъв скъп предмет или монета – гаранция за взаимното обещание за женитба. В течението на вековете това се е развило и те са започнали да си дават пръстен, който бил символизирал вечността.

Тъй като Вие ще ностите годежната халка през остатъка от живота си, решението за избора й не би трябвало в никакъв случай да бъде прибързано. Преди да посетите магазините, попитайте Вашата годеник, дали вече има представа колко би похарчил за годежното бижу. Това решение би трябвало да бъде взето преди всичко- преди да се влюбите в някой пръстен и чак след това да узнаете, че любимият Ви е готов да плати едва половината на неговата цена. Ако той не е много сигурен колко желае да вложи, то една работна заплата е добра база за сравнение. След като се споразумеете за дадена сума, спазвайте уговорката.

 

 

Попитайте го, дали вече е мислил, как пръстенът или камъкът трябва да изглеждат. Тъй като това е Вашият пръстен и той ще го сложи на Вашата ръка, е важно да му харесва и на него. Тук по-долу ще прочетете следните съвети….

 

  • Ако носите много сребърни бижута, изберете пръстен от сребро, платина или бяло злато. Платината е най-скъпия метал; среброто е най-изгодния.
  • 18-каратовото злато е най-разпространено при годежните пръстени. Други такива са и 9 и 24—каратовото.
  • Кой метал да изберете за Вашата годежна халка: Добре е да вземете същия и за сватбената халка. Ако носите два различни метала един до друг, които постоянно се търкат взаимно, може металът да се захаби леко.
  • Пробвайте редица стилове: Определни форми могат да паснат по-добре към Вашата ръка в сравнение с други,а ако не харесате никой конкретен пръстен, можете да поръчате индивидуална изработка.
  • Не се тревожете ако Вие и Вашият партньор не можете да си позвлите пръстена на Вашите мечти. Коментирайте с Вашия бижутер как Вашият обикновен пръстен би могъл да бъде разкрасен. Например бихте могли после при поводи като рождени дни или сватби да добавите и други скъпоценни камъни.
  • Годежната халка не Ви е задължително необходима. Можете да поръчате един комбиниран годежен и сватбен пръстен с камъни, които да бъдат интегрирани в метала.
  • Разглеждайте и пазарувайте! Не купувайте веднага от първия бижутер. Ако пръстенът ви харесва и след като сте посетили и пет друга магазина, то тогава се върнете обратно.
  • Внимайвайте за това да получите от Вашия бижутер сертификат и документ за застраховка на бижуто и пазете касовата си бележка. Усведомете се в магазина и за това какви са възможностите за смяна на закупеното и срока на гаранцията. Поискайте всичко това писмено.
  • Ако похарчите много пари, дайте пръстена за оценка от някой опитен и независим бижутер.

Още интересни публикации