Автомобилните гуми : с какви видове гуми е оборудвана вашата кола?

1145

На пазара има много различни видове автомобилни гуми. Типът гума например, ако търсите автогума, която ще се използва през лятото, тогава би трябвало да закупите лятна автогума. Въпреки това, ако търсите автогума, която може да се използва през всеки сезон, тогава всесезонната автогума би била най-добрият ви избор.

Летни автогуми : Летните автогуми са проектирани да осигурят максимално сцепление и управление при шофиране в топли метеорологични условия. Те предлагат по-добра производителност и износване от всесезонните автогуми, защото са направени специално за използване в по-топло и сухо време.

Зимни автогуми : Зимните автогуми са проектирани да осигурят максимално сцепление и управление при шофиране в студено време и заснежена настилка. Зимните автогуми имат много по-мека каучукова смес от всесезонните или летните автогуми и имат повече набраздена шарка на протектора за увеличаване на сцеплението и контрола. Тези функции могат да помогнат да се гарантира, че водачът поддържа контрола над автомобила по време на зимни условия на шофиране. Те предлагат по-добра производителност и износване от всесезонните автомобилните гуми.

Какви са различните видове автомобилни гуми, налични на пазара?

Различните видове автогуми, които се предлагат на пазара са :

Летни автогуми

Най-добрият избор за лятото и топлото време са летни гуми. Те осигуряват по-добро сцепление с пътя и имат по-голяма дълбочина на протектора, за да се справят с топлината. Те са предназначени за използване при топли метеорологични условия с високо сцепление при сухи пътища. Летните гуми не са подходящи за използване при студени и снежни условия, тъй като нямат същия шарки на протектора като зимните гуми. Летните автогуми са изработени от по-меки каучукови смеси, които осигуряват по-добро сцепление върху топли повърхности.

Зимни автогуми

Те са предназначени за използване при студено време с ниско сцепление и заснежени пътища като осигуряват по-добро сцепление от всесезонните автогуми, но не работят толкова добре при топло време. Зимните автогуми са предназначени за използване при студ, сняг и лед като са изработени от каучукова смес, която е по-мека и по-гъвкава от каучуковите смеси на всесезонните или летните автогуми. Шарката на протектора на зимните автогуми е проектирана да осигури по-добро сцепление на сняг и лед. Някои хора може да не знаят кога трябва да сложат зимните си автогуми на колата си, но има няколко индикатора, които могат да ви кажат дали е време да ги сложите на автомобила си.

Всесезонни автогуми

Те са проектирани да се използват през цялата година, но се представят по-добре през по-студените месеци на зимата, отколкото през топлите месеци на лятото. Всесезонните автогуми са проектирани да осигурят сцепление на всяка повърхност, включително сняг и лед. Те са чудесна алтернатива за шофьори, които живеят в по-студен климат, но не искат да купуват зимни автогуми. Всесезонните автогуми имат гумен състав, който е по-гъвкав от летните автогуми, което ги прави идеални за студеното време. Всесезонните автогуми обаче не са толкова издръжливи като зимните и се износват по-бързо при по-топъл климат.