Лаптопите втора ръка са много добър вариант за тези от вас, които не могат да си позволят най-новите технологии поради високите им пазарни цени.
Някои хора обаче не знаят какво да търсят в лаптопа втора употреба.
Има някои функции, които може да липсват или може да има проблеми с хардуера, за който не знаете. Тази статия ще предостави преглед на тези функции и как да намерите добър лаптоп от магазин за лаптопи и компютри втора употреба.

Има много компании, които продават употребявани лаптопи онлайн като можете да закупите лаптоп от такива компании като Lenovo, Apple, HP, Fujitsu, DELL, Samsung. По-долу е даден списък с някои от предимствата и недостатъците на закупуването на лаптопи втора употреба, които могат да бъдат по-евтини от закупуването на нов, което е атрактивна опция за купувачи, които имат ограничен бюджет.

1. Мястото, откъдето купувате лаптопа втора ръка
Винаги трябва да правите проучване на компанията, от която купувате, преди да направите каквито и да било покупки, защото няма гаранция, че те всъщност имат това, което виждате онлайн. Хубаво е да проверите дали имат физически магазини, както и физически сервиз и гаранция при нужда. Добре е да отидете на място където да ви консултират опитни търговци и да ви помогнат при избора.

2. Проверено – качеството на лаптопите е на първо място, бързата доставка и надеждното обслужване и поддръжка, както и гарнционния сервиз са от съществено значение за безпроблемното използване на закупената стока.

3. Цената – направете проучване относно конкретния модел лаптоп, към който сте се насочили преди да го закупите, за да се ориентирате за цената му като нов и да прецените бюджета, който би си заслужавало да отделите за втора употреба лаптоп.

4. Операционна система – бъдете изчерпателни в проверката на лаптопа – вижте дали операционната му система е лицензирана и дали работи добре и е в изправност –това ще ви осигури безпроблемна работа впоследстие.

5. Проверете клавиатурата – вижте всички бутони отстрани на корпуса на лаптопа и всички клавиши от клавиатурата – да няма отчупени или разместени или такива, които изобщо не работят.

Още интересни публикации