От каква храна за кучета се нуждае вашия домашен любимец

417
храна за кучета

Всеки стопанин на куче се пита дали дава най-доброто на кучето си, дали избраната храна за кучета от зоомагазин е най-качествената, дали каишката му е удобна, дали няма нужда от подходящ нагръдник и много други въпроси. Именно затова в следващите редове ще ви дадем насоки за това от какво се нуждае вашето куче.

Суха храна за кучета или паучове и консерви

Има много неща, за които собственикът на куче трябва да внимава. Първото нещо, за което трябва да помислите, е видът на кучешката храна, която кучето ви яде. Ако кучето ви се храни със суха храна за кучета, трябва да му се дава освен нея и повече вода, както и паучове и консерви за кучета. Това не бива да е единственият вид храна, който да поддържа кучето ви здраво и силно. Ако кучето ви е склонно да яде мокра храна като паучове и консерви, по-добре е да му давате в комбинация с тях и суха храна за кучета. Различни видове и марки може да закупите във всеки по-голям зоомагазин, докато мократа храна като паучове и консерви за кучета може да намерите и в някои супермаркети.

Висококачествена кучешка храна

Вашето куче се нуждае от висококачествена храна, за да бъде здраво и енергично. То трябва да се храни балансирано като не бива диетата му да е еднообразна. Храната му трябва да е богата на протеини, фибри, витамини и минерали. Трябва да храните кучето си с храна, която е приготвена за кучета. Никога не трябва да го храните с каквато и да било храна за хора, защото това може да доведе до проблеми с храносмилането. Храната за кучета трябва да съдържа и високо ниво на влага като е важно кучешката храна да не е прекалено суха.

Най-напред трябва да разберете каква кучешка храна обича да яде кучето ви и коя му понася най-добре. В зависимост от размера на вашия домашен любимец, както и спрямо породата му, можете да намерите конкретни храни за кучета от зоомагазин отговарящи на неговите нужди. В повечето случаи кучетата обичат пилешко, говеждо и риба. Ако искате да знаете какво обича да яде кучето ви, просто опитайте с различни видове. То ще ви покаже какво иска като можете да попитате и ветеринарния му лекар за съвет относно храненето.

Четете етикетите на всички храни за кучета

Особеностите на различните видове гранулирана храна за кучета не са никак малко като има специални серии за кастрирани кучета, за такива с определени храносмилателни проблеми, храна без лактоза и много други. Има различни кучешки храни за различните възрасти на кучетата и не бива това да се пренебрегва. Както вече споменахме, трябва да сте информирани какво давате на кучето си и да проверявате етикетите на различните храни за кучета, за да се запознаете със съставките им. Също така трябва да сте наясно какво точно и в какви количества съдържат те. Трябва да сте сигурни, че не давате прекалено голямо количество на кучето си, защото това може да му причини здравословни проблеми. Винаги трябва да проверявате срока на годност.

Важно е да запомните, че видът на всяка кучешка храна зависи и от възрастта му. Ако кучето ви е в напреднала възраст, е важно да го храните с правилния вид кучешка храна. Ако кучето ви е младо и тепърва е във фазата на растеж, то ще трябва да се храни с храна, която е специално създадена за него. Можете да получите помощ при избора на най-добрия вид храна за вашето куче, като се обърнете към вашия ветеринарен лекар или експерт по храните за домашни любимци в някой зоомагазин.